Hmm... täällä sitä taas ollaan.  Saksan matka oli elämyksiä täynnä alkaen lentomatkasta ja uusiin ihmisiin tutustumisesta ja jatkuen Lutherin kaupungissa Wittenbergissä ja Potsdamin upealla linna-alueella.  Berliinissä käveltiin kilometri toisensa jälkeen ja ihmeteltiin erilaisia uusia ja vanhoja rakennuksia.  Syömässä käytiin etnisissä ravintoloissa.  Kaupunki eli alkukesää, lämpöä ja aurinkoa riitti ja suuret, vihreät puistometsät olivat täynnä lintuja ja kaninpoikasia.

1573181.jpg

Elämäni ensimmäinen lentomatka oli huimaava kokemus.  Kaikki muut sanoivat jälkeenpäin, että olipa tasainen ja miellyttävä lento!

1573214.jpg

Saksassa matkustimme junilla ja metrolla.  Meidän porukkamme erosi muista matkustajista pitäessään mieletöntä metakkaa puhuessaan ja nauraessaan :D

1573232.jpg

Tämä kuva on muistaakseni Berliinin rautatieasemalta.

1573185.jpg 1573229.jpg

Holokaustin muistamiseksi pystytetty taideteos oli hiljentävä kokemus.  Myös keisari Wilhelmin pommitusten jälkeiseen kuntoon jätetty kirkko muistutti sodasta.

1573231.jpg

Saksassa oli paras parsa-aika, joten parsaa oli tarjolla kaikkialla.

1573230.jpg

Wittenbergissä tutustuimme Lutheriin ja uskonpuhdistukseen muutenkin.

1573191.jpg

Potsdamissa oli valtaisa, puistomainen linna-alue, jonka päärakennus häämöttää rinteen yläosassa.

1573200.jpg

Tällä hetkellä tuntuu, että Suomi on tylsä ja väritön maa, jossa kaikki puutkin ovat kitukasvuisia ja pieniä :(  Miksei voisi olla niin kuin Saksassa, jossa puut olivat suuria ja metsät reheviä, ja jossa köynnökset peittivät puiden runkoja?  Näissä metsissä ja yksittäisissä puissa eli suuri määrä lintuja, joista esim. mustarastaat olivat hyvin tavallisia.

Hyvä matka, jonka aikana ihmettelin monta kertaa, miten on mahdollista, että minä olen täällä?!!  Minä!  Berliinissä?!!   :-) :-)