Eilen minun olisi pitänyt jatkaa tutkintohakemuksen kirjoittamista, mutta mieli halaji ulos.  Läksin iltapäivällä polkemaan kotia kohti.  Melkein heti ensimmäisessä risteyksessä päätin kääntyä väärään suuntaan, koska eihän minulla ollut kiirettä minnekään: katsotaanpa, mitä tuolta löytyy!  No sieltä löytyi lampi, jonka rannoilla lumpeet aloittelivat kukintaansa.  Lammen päädystä löysin riemukseni keltasauramon, joka on melko harvinainen kasvi Kuopiossa.  Otin näytteen mukaani prässättäväksi.

Kiersin lammen ympäri ja toisessa päädyssä olevasta korvesta löytyi sitten vesihierakkaa - myös kiva havainto täälläpäin!  Näyte siitäkin ja sitten hissukseen ajelemaan eteenpäin.  Enää ei huvittanut mennä kotiin, joten päätin käydä Pikku Pietarin torikujalla juomassa teetä.  Siellä on jokaisen turistin ehdottomasti käytävä: kuja-aitat ovat pullollaan kaikenlaista kivaa tavaraa.

1718287.jpg 1718288.jpg

Varpunen pyöri ympärilläni pullanmurujen toivossa.  Nuori oravakin kävi tutkimassa roskista, mutta siitä en saanut kuvaa.

Pilvet tummenivat taivaalla, mutta minä jatkoin pyöräilyäni.  Ajelin Väinölänniemelle, josta ostin kesän toisen jäätelön.  Jäätelöpallon hinta oli kohonnut jo kahteen euroon ja siinä ylittyi sitten sen päivän budjettini.

1718292.jpg 1718289.jpg

Sitten tulin uimarannalle ja minuun iski hillitön halu veteen.  Voitteko kuvitella: ketään muita ei ollut uimassa?!!  ;-)

1718293.jpg

Uinti ei edes paleltanut.  Päivastoin minulle tuli taas sellainen mahtava, puhdas ja pehmeä olo kuin aina järvessä käynnin jälkeen.  Voi miksi en nykyisin viitsi käydä uimassa joka aamu?

Väinölännniemessä ajelin niin pitkälle kuin tietä riitti.  Ensin sillan yli...

1718295.jpg

... Rönön saarelle ja sieltä vielä kävelysiltaa Varvisaareen, kun se nyt sattui matkan varrelle.  En ollut koskaan käynyt Varvisaaressa, joten kävelin ulkoilupolkua saaren halki.  Saaren toisesta päästä löytyi lehto...

1718297.jpg

... ja pian sen jälkeen polku päättyi.

1718300.jpg

Puijon torni jää näkymättömiin puiden taa.  Oma kotini sijaitsee jossain kuvan oikeassa laidassa olevien rakennusten takana.  Niin pitkä matka...

Kotimatkalla keräsin mukaani kaksi kaljapulloa ja kaksi tölkkiä sekä pukinparran, jonka löysin rannasta.  Sekin menee museon kokoelmiin.  Kello näytti yli kuusi.  "Kotimatkaan" oli mennyt nelisen tuntia.