Olin tänään Vakan päivystäjänä ja liikettä sulkiessani tuikkasin kaapin ovesta sormenkynnen alle pitkän tikun. Auuts!! Voitte varmaan kuvitella, että se sattui! Onneksi kipu vähän ajan päästä hellitti. Yritin vetää tikkua itse pois, mutta se oli liian pehmeä ja katkesi. Mietin sitten, pitäisikö tikun takia lähteä käymään päivystyksessä: jos se vaikka yöllä alkaa pakottaa, enkä saa nukuttua. En millään viitsinyt. Juuri nyt kaduttaa, sillä sormea juilii välillä tosi ilkeästi.

Tämä hirmuisen pelottava, kolmen millin mittainen tikku aiheutti minussa ilmeisesti pienimuotoisen sokin, sillä seuraavat puoli tuntia töpeksin kaiken, mitä tein :D  Laitoin kassakoneen kuitit vääriin kansioihin ja sain sitten tehdä kaiken uusiksi. Pistin kaupan kiinni, mutta kun ulos lähtiessäni vilkaisin taakseni, huomasin, että valot palavat vielä :O Sitten lukitsin oven kahteen kertaan, mikä tietysti tarkoitti, että avasin sen uudelleen. Tarkistinkin sen jälkeen molemmat ovet huolella, jotta ne varmasti jäivät siihen asentoon kuin piti.

Lopulta olin valmis ja vein Vakan avaimen yläkertaan kirjekuoressa, kuten oli sovittu. Läksin kävelemään terveyskeskukselle ja siellä huomasin, että taskuni tuntuvat omituisen tyhjiltä. Jotain vikaa tässä nyt on... Hetkinen, missä omat avaimeni ovat?! Olin tunkenut kirjekuoreen KOKO taskussani olleen avainnipun! Siis Vakan avaimen lisäksi kotiavaimeni, polkupyörän avaimen, kirkon avaimen jne. Onneksi vahtimestari ei ollut vielä lähtenyt kotiin ja sain avaimeni takaisin :D

PS. Yritin kuvata resuisen kynteni ja sen alla mustana häämöttävän tikun. Kameralle ei riittänyt valoa, joten säästytte nyt näkemästä. Tällä kertaa... BUU!