Hys, kirjoitin jumalanpalveluksen aikana, kun kirjoitutti ;-)

"Levoton. levoton olo. Pari päivää sitten se muuttui. En tiedä, miksi.

Ehkä se johtuu vain siitä, että syyskausi on alkamassa. Perjantaina oli kirkkomusiikkipiirin hallituksen kokous. Tiistaina on lähetystyön johtokunnan kokous. Keskiviikkona alkaa kuoro ja lauantaina on hiippakunnan lähetysjuhla. Viikonloppuna myös isä täyttää vuosia. Kaikki tämä jännittää. Pian nähdään, miten asiat lähtevät sujumaan.

Mitäs minä sitten kirjoittaisin...  Saarnassa mainittiin yksi asia, joka oli sanottu kirkkopäivillä, kun oli keskusteltu uskonnonopetuksesta. Kuinka moni tietää, mitä uskontotunneilla nykyään tapahtuu? Moni tietää vain, mitä siellä tapahtui omana kouluaikana. Itselle tuli kyllä mieleen, että ehkä koululaisten vanhemmat tietävät jonkin verran.

No se siitä. ...  Tai ei sittenkään: sanonpa oman mielipiteeni arkaan asiaan. Minun mielestäni kouluissa pitäisi edelleen sallia tunnustuksellinen uskonnonopetus. Miksi ei: jokaiselle oman uskonnon opetusta ja muille ET:a. Kaikkiin runsaasti mukaan esim. etiikkaa ja uskontotietoa (kahden viimeisen merkitystä ei kai useimmiten kielletä?). Miksi esim. luterilaiseen kirkkoon kuuluville ja rippikouluun todennäköisesti aikanaan vanhempien toimesta patistettaville ei saisi pitää tunnustuksellista uskonnonopetusta? 
Ja koulussa sen pitää tapahtua siksi, että opetus kertoo yhteiskunnan arvomaailmasta."

(PS. minua saa kritisoida, kunhan ei tee sitä anonyymisti!)