Jokin aika sitten vihjasin, että yllätyksekseni minulla oli jälleen edessä pari reissua. Ensimmäinen on jo tehty: se oli Jyväskylän kirkkopäivile. Toinen sai alkunsa, kun kaverini kysyi jo kesällä, lähtisinkö hänen kanssaan käymään Helsingissä Picasson näyttelyssä. Hänellä oli tarjouskuponki hotelliin, joten voisimme samalla olla kaupungissa yötä. Minä päätin, että juu, kyllähän minä haluan Helsinkiin tänäkin vuonna :) Haluan käydä 1) Sinellissä ja 2) eläintarhassa. Kun meitä on kaksi, majoittuminenkaan ei tule kovin kalliiksi. Halvan junamatkankin sain.

Mietimme, mitä tehdä sunnuntaipäivänä ja kaiken ideoinnin lomassa heitin, että no, käydään Tallinnassa. Hah haa, nauroimme. Sitten tajusin, että jos haluaisimme, ei se olisi mahdotonta. Helsingistä alkaen liput eivät varmasti olisi kalliita! Niinpä läksimme nettiin ja tietoja etsimään.

Löysimme jopa lippu- ja jopa risteilyristeilyhintoja ja sitten vielä erityisen tarjoussivun. Siellä oli mm. 50 % alehintoja. Luimme kuitenkin, ettei tarjous koske Tallinnan risteilyjä. Taisin jo sulkea sivun, kun äkkiä tajusin, mitä lukemissamme rajoituksissa EI sanottu. "Se muuten koskee Ruotsin risteilyjä!" kiljuin ja ryntäsin tarkistamaan asiaa!

Siltä tosiaan näytti! Minun piti soittaa saman tien laivayhtiöön ja varmistaa asia. Kyllä, alennus oli totta. Varasimme saman tien Tukholman risteilyn, sillä Tukholmaan me molemmat läksimme paljon mieluummin kuin Tallinnaan! Risteily tuli maksamaan 30 euroa per nuppi. Yksi hotelliyö vaihtuikin siis kahdeksi yöksi laivalla :)

Silloin kuin laivoille vielä myytiin nais- ja miespaikkoja, kävin risteilyillä varmasti joka vuosi. Nyt pitäisi varata koko hytti ja se on aivan liian kallista :(  Kaverini eivät ennen tätä em. ihmistä ole olleet kiinnostuneita laivoista: ne ovat niin rauhattomia. Eivät minuakaan laivan ihmisvilinä ja ryyppääminen kiinnosta: minä istun kannella ja tuijotan merta!

Sinellissä ja eläintarhassa käynnit ja kaikki muukin Helsingin näkeminen taitaa jäädä unholaan, sillä ylimääräisiin öihin Helsingissä minulla ei enää ole varaa. Harmittaa: olisihan sitä näkemistä paljon. Vantaan Sinellissä olisi ollut kiva lopultakin käydä: ikinä ei ole ollut aikaa lähteä sinne! Ne typerät junatkaan eivät ole Helsingissä ennen puolta yhtätoista! :(

Keskustan Valkeisella 13.9.9