Puijon seurakunnalle sattui se kunnia, että tietääkseni ensimmäinen nuorisokuoron esiintyminen voiton jälkeen tapahtui heidän kirkossaan. Väkeä oli kirkon täydeltä :D  Viikolla jo puhuttiin, että tulee varmaan paljon väkeä ja jossain vaiheessa juolahti mieleeni, että voisinhan minäkin mennä heitä kuuntelemaan. En ole ennen kuullut heitä eikä Puijon kirkossakaan tule yleensä käytyä.

Olen nähnyt vain pätkän kilpailun ensimmäisestä erästä, enkä osaa sanoa, kuinka moni siihen osallistuneista oli nyt laulamassa. Luulisi, että vapaa viikonloppu olisi ollut porukalle tarpeen! Silloin ensimmäisen karsinnan jälkeen ajattelin, että kuoro pääsi jatkoon sillä, että esiintyjät olivat nuoria ja siksi yleisön suosikkeja. Ja että pitäisi korostaa valinnassa enemmän teknistä laulutaitoa. Muutin kuitenkin mieltäni melkein saman tien, sillä se, mikä kuorosta loisti jo näkemässäni lyhyessä pätkässä, oli luontevuus ja ilo laulaa. Samaa on kirjoitettu myöhemmin lehdissä monta kertaa. Oivalsin, että paljon pisteitä tulikin antaa kuoroille ihan sen perusteella. Nimittäin vähemmänkin täydellinen kuoro voi saada kuulijat nauttimaan omalla ilollaan! Ilon ja yhdessä tekemisen takia olen kuorossa itsekin.

Ei kuoro sitäpaitsi ole huono laulussakaan. Ehkä tämänkertaisissa lauluissa oli vielä petraamista, mutta oli niissä sellaisiakin paikkoja, joissa kuoro soi todella upeasti. Eri äänet olivat hyviä ja kuoron riveissä on varmasti tosi taitavia laulajia. Toivotan koko sydämestäni onnea Kuopion nuorisokuorolle! Elävää tulevaisuutta ja yhdessä laulamisen ja onnistumisen iloa!