Musta ruusupohja ei toiminut ihan oikein, joten vaihdoin tähän mustankirjavaan pohjaan. Ei minusta tunnu hyvältä katsella mustaa, mutta haluan silti, että pohja on tällainen.

Kirjoitan kuitenkin mukavista asioista. Toissa viikonloppuna kotiseudulla käydessä Neiti3v makasi sohvalla ja kun hän kuoriutui peiton alta, huomasin, että jalassa olivat vain vaipat. "No missäs sinun sukkahousut on?" kysyin. "Loppu!", tokaisi neiti tomerasti. Minua ja neidin äitiä nauratti. En uskaltanut ajatella, mikä kohtalo lie sukkahousujen osaksi tullut.

Jäin leikkimään lasten kanssa. Mikähän muuten lie, että usein, kun menen kylään ja istahdan ensimmäiseksi lattialle pienten pariin, talon vanhempi väki tekee katoamistempun??? Joskus heitä ei näy piiitkään aikaan, vaikka pienten lasten niin iloiset äänet kaikuvat tuvassa.   Voitteko kuvitella?

Myöhemmin illalla kyllästyin siihen, että neiti omi kaikki pikkusiskojenkin lelut itselleen. Päätin, että kaksostenkin on saatava leikkiä jollain ja otin muutaman palikan - jotka ovatkin aluperin olleet kaksosten - erilleen ja sanoin, että nämä ovat nyt pienten, etkä sinä saa niitä ottaa. Olin yrittänyt vapaaehtoisuutta, mutta siihen ei kolmivuotiaasta ollut. Päätökseni aiheutti kovaa närää ja neiti polki jalkaa useammankin kerran, mutta alistui sitten. Tai niin luulin...

Jonkin ajan päästä hän tarttui minua kädestä ja lähti kuljettamaan tuvan halki. Hän vei minut ulko-ovelle ja ihmettelin, mitä hän halusi näyttää. Mutta neiti jättikin minut paikalleni, lähti kävelemään poispäin ja heilautti hyvin kohteliaasti kättään: "Heippa"

Suuni taisi loksahtaa kirjaimellisesti auki.   Hetken mietin, olinko tosiaan saanut hänet kyllästymään itseeni. Tai halusiko hän olla rauhassa perheen kanssa...  Olinhan jo itsekin tuuminut, että pitäisi kai jo lähteä. Sitten näin neidin seisovan pikkusiskon luona, vilkaisevan lelua ja sitten minua ja heilauttavan uudelleen kättään: "Heippa!". Ahaa   Neiti mieli leluja itselleen ja arveli saavansa ne heti, kun  minä vain häipyisin komentelemasta!

Fiksu likka, ei voi muuta sanoa