Voimia kaikille väsyneille

En saanut kaikista tekemistäni enkeleistä ihan kunnollisia :)  Mutta tämä enkeli sopiikin hyvin tämän päivän kuvaksi.

Nyt on sellainen olo, että onneksi on viikonloppu! Jotenkin kulunut viikko on ollut tosi raskas. Oli eräs asia, jota en kerro, mutta sen lisäksi tällä viikolla oli terapian hoitoneuvottelu ja alkoi myös depressiokoulu. Uudet asiat taisivat viedä voimia enemmän kuin uskoinkaan. Mukava projektikuoro lienee vaatinut veronsa sekin.

Kerran vuodessa toistuvassa hoitoneuvottelussa puhuttiin tilanteestani, lääkityksestä, terapian jatkumisesta sekä siitä, että kuntoutustukea - sairaslomaa - jatketaan edelleen. Lääkäri päätti kirjoittaa todistuksen kahdeksi vuodeksi. Huh huh. Sitä luulee, että on tottunut tilanteeseen, mutta aina se vain tuntuu yhtä hurjalta. Eläkeläinen kahdeksi vuodeksi.    Kela pätkii ajan, mutta sittenpähän haetaan uudestaan.

Depressiokoulu taas on ryhmä, jossa opiskellaan oman elämän ja masennuksen hallintaa. Ensimmäistä kertaa suostuin kokeilemaan jotain, jossa puhutaan masennuksesta pysyvänä asiana. Olin aivan varma, etten pääsisi kurssille, mutta ilmeisesti minut halutaan ryhmätyöskentelyyn mukaan niin palavasti, että sen takia sitten pääsin

Aina, kun joku hoitava taho juttelee minun kanssani, hän sanoo pian, että 'sulle tekisi hyvää mennä ryhmään'. Myönnetään, en oikein luota ihmisiin :D

Keksin vielä yhden asian, joka vaivaa minua enenevässä määrin: kotini siivottomuus. Se liittyy selkeästi masennukseen ja on kasvamassa sietorajan yli. Jospa minä laitan kohta puhelimen kiinni ja huomenna en poistu kotoa ollenkaan? Tekisi mieli siivota, jos suinkin jaksan. Sunnuntaina lähden käymään Joensuussa, mutta se sentään tuntuu mukavalta.

On tänäänkin tapahtunut jotain mukavaakin, onneksi. Laitoin postia kummityttö 8v:lle ja isosiskolle. Kaipaan heitä ja toivottavasti pian tapaamme. Tänään olin myös Vakan myyntivuorossa ja tapasin harvinaisen vieraan, Majun :) Terveisiä vain sinne etelään! Sain oikein lahjankin, mikä on myyjänä ollessa hyvin epätavallista :)