Olemme tavanneet mökillä kaikkien eliöryhmien edustajia. Eilen oli taas aurinkoinen perhospäivä ja kävelylenkilläni näin muiden lajien lisäksi monta ritariperhosta. Muurahaisten polku kulkee rantaan vievän polun yli. Illalla seurasimme ihmeissämme, kuinka västäräkki asteli polkua ylös aina alimmalle kuistin portaalle saakka :D Kaipa se mieli kylään, mutta jänisti viime tingassa. Mökin ympäriltä kuuluu jatkuvasti hentoja piipityksiä, sillä eilen iltapäivällä hartaasti vahtimamme punarinnan poikaset läksivät pesästä!

Muitakin lapsiperheitä olen tavannut. Vastapäisellä rannalla kuuluu olevan variksen pesä ja omassa lähimetsässä metelöi närhiperhe. Lenkilläni löysin kaksi käpytikan pesää. Kaverini säikytti laiturin alla oleskelleen sorsapoikueen. Laiturilta voi viskellä leivänmurusia pienille ja vähän isommillekin kaloille.

Laiturin alla asuu karmean rumia, pelottavan näköisiä, mustia hämähäkkejä, jotka nousevat lämpimällä säällä ottamaan aurinkoa. Onneksi ne säikkyvät tömistelyä. Kuvassa on toisenlainen, vähemmän tunkeileva laji. Mutta se taas on iso.

Laiturilla loikoilee usein myös sisilisko. Se, hih, yllätti erään vieraamme, joka makasi laiturilla ja tuijotti veden elämää :)

Nyt lähdenkin laiturille, sillä ilma on upea. Revin viimeiset pussilakanat kuteiksi ja käyn vedessä. Hiukset ja iho ovat niin pehmeät, että niitä on hyvä koskettaa. Kun voisikin aina pestä itsensä järvivedellä.