Helmikuun viimeisena viikonloppuna vietettiin Andalucian paivaa. Talla kertaa en sattunut nakemaan minkaanlaista juhlintaa.Ihmisia oli kuitenkin paljon liikkeella niin sunnuntaina kuin maanantaina, joka oli ylimaarainen vapaapaiva. Suomalaiset viettivat kalevalanpaivaa, mutta siella en ollut mukana.

Lauantai-iltana olimme kuitenkin suomalaisten suosimassa hotelli Nuriasolissa, jossa ammattilaisryhma esitti mustalaisflamencoa. Olipa muuten hieno esitys :) Jo alun kitarasooloa kuunteli keskittyneesti. Sitten tuli paikalle laulaja ja kaksi tanssijaa. Yhteistyona he esittivat todella tunteita herattavaa musiikkia ja tanssia, josta ei saanut silmiaan irti. Valokuvia en hamarassa salissa saanut, mutta musiikkia videolle kuitenkin. Lopussa tanssijat hakivat yleisoa mukaan. Me kolme kaverusta harjoittelimme tanssia viela ulko-ovella.

Elaintarhassa oli viikonloppuna tungos, jollaista en ollut ennen nahnyt. Siis se oli tungos! Mina vetaydyin syrjemmalle virkkaamaan ja nauttimaan olostani. Mustarastaat etsivat ruokapaikan luona muruja ja vihelsivat puolen metrin paassa niin kovaa, etta se otti korviin. Ylhaalla kiljuivat ja kosiskelivat toisiaan vihreat papukaijat, munkkiaratit. Makien huuto kuului kauas. Niiden saarelle oli piitka jono.

Gorillojen aitauksen edessa oli ihmismassa, joten yritin paasta katsomaan, mita siella tapahtuu. Kolme tyontekijaa kantoi lasiseinan eteen kaksi poytaa. Sitten he ottivat rauhallisesti esiin kaksi koria ja yhta rauhallisesti (=hitaasti) tayttivat ne erilaisilla hedelmilla. Sitten he jaivat hartaina seisomaan korien taakse. Odotin. Odotin lisaa. Ihmisilla ei tuntunut olevan kiire ja hekin odottivat rauhassa. Odotin kauan, mutta koskaan ei tapahtunut mitaan! Ehka he juttelivat eturivin vaen kanssa gorilloista ja kertoivat niiden ravinnosta. Mina kyllastyin ruuhkaan ja jatin gorillat.

SANY1289.jpg

En mahtunut elainesitykseen, mutta nain ulkopuolelta vahan. Yksi esiintyjista, lintu, paatti ottaa hatkat ja lensi paamme paalle puuhun. Esitys jatkui, mutta tyontekijat seurasivat linnun liikkeita. Se vaihtoi paikkaa ja kaipa se saatiin lopulta kiinni. Esityksessa linnut, apinat ja esimerkiksi kauris tekivat temppuja ja saivat ruokaa palkinnoksi. Kauriin kanssa lavalle kutsuttiin lapsia, jotka saivat (kai) ruokkia sita. En nahnyt katselupaikastani sen enempaa.

Mutta paiva oli kiva.