Minulla ei ole sisälämpömittaria, mutta kuumemittari näytti yli +42. Se on tainnut olla auringossa; ei täällä ihan niin lämmintä ole. Imuroin (!) kuitenkin äsken ja hiki virtasi, vaikka asu oli K18. Nukuin viime yön ulkona ilman peittoa ja pärjäsin hyvin. Nukun ilman telttaa.

Eräänä yönä näin unta, että olin rehutornissa lapsuuskodissani ja oli hirveän kuuma. Laskeuduin navettaan, josko siellä olisi viileämpi. Navettakin oli kuuma! Kysyin äidiltä, onko jäähdytys varmasti päällä. Kyllä oli, asia oli tarkistettu. Äidistä oli oikeastaan aika sopiva lämpötila. Tähän heräsin ja huomasin, että aurinko oli noussut ja paistoi suoraan makuupussiini. Siitä kuumuus :-D

Ulkona voi hengittää paremmin kuin sisällä. Se on yksi syy, miksi nukun siellä mielelläni. Nukun vähän liian julkisilla paikoilla, mutta toistaiseksi ei ole sattunut mitään ikävää. Eräänä yönä heräsin siilin tepasteluun. Toisena yönä minulle alkoi kiukutella orava. Ei, niitä olikin kaksi. Kaksi pientä poikasta ajoi toisiaan takaa, kunnes huomasi minut. Kyllästyttyään ne jatkoivat matkaa naapuripuuhun.

Viime kesänä heräsin kerran rapinaan. Olin vahingossa ottanut mukaan evästä ja sieltä kassista rapina kuului. Kun nousin ylös, kassista syöksähti ulos hiiri! Se oli purrut kassiin reiän ja päässyt syömään evästäni. Nauraen nostin kassin vähän ylemmäksi.

Ihminenkin on joskus herättänyt minut. Heräsin, kun lähistölle pysähtyi auto. Oli kevät ja yön pimeä hetki ja kaksi henkilöä kulki taskulamppujen kanssa läheisten kuusten luo. Siellä he kiersivät suurta kuusta ja tuntuivat etsivän jotain. Meni kauan ennen kuin mieleeni juolahti, että ovatkohan he etsimässä geokätköä. Tuskin he olivat kuustakaan kaatamassa. Lopulta he luovuttivat ja alkoivat tutkia viereisiä puita. Kun he tulivat muutaman metrin päähän, he lopulta huomasivat minut. Tervehdin nopeasti ja kerroin, ettei tartte pelätä. En ole mikään rosvo. Geokätkö löytyi viereisestä puusta! Aamulla etsin sen itsekin. Jännä, että monet varmaan kulkevat sen ohi, mutta eivät huomaa kätköä.