Katselen elämääni ja mietin, kuten monesti ennenkin, että se on tavattoman jännittävää. Mitäkö tarkoitan? En sitä, että olisin salainen agentti. Tai julkkis. Tai pilvenpiirtäjän ikkunanpesijä. Tarkoitan, että päivissäni on usein monta hetkeä, joita pidän seikkailuna. Muuttolinnun näkeminen on seikkailu. Yllättävä kahvihetki jonkun kanssa on seikkailu. Aiheeton palohälytys torilla ja paloauton saapuminen on seikkailu. Lasten vierailu. Joutuminen vahingossa salaisen keskustelun kuulijaksi tai teon todistajaksi. Uudenlaiset tutkimukset lääkärissä. Sairaala. Poliisiasema. Metallinpaljastin. Kiva tarra kadulta. Hieno purkki roskiksesta.

Karanneen koiran kiinnisaaminen sattumalta ja omistajan auttaminen. Kaatuneen auttaminen. Tuntemattoman lapsen saattaminen kotiinsa. Humalaisen auttaminen taksiin. Sattumat. Postit. Konsertti.

Kuoron esiintymiset. Veden elämä. Rokotus. Uusi kasvilaji. Uusi harrastus. Pyrstötähti. Sateenkaari. Turvalonkeroiden vieminen sairaalaan. Valokuvaus. Ukkonen. Kesä. Kesäyö. Kevät. Järvi. Vene. Rikkoutunut bussi.

Saati suuret seikkailut. Matkustaminen. Lentokone. Laiva. Meri! Delfiinit, miekkavalaat, kaikki meressä. Vieraat kielet. Aarteenetsintä, johon kuuluu valtava määrä asioita: kaikki keräily ja löytäminen, postimerkit, kirpputorit, arkeologia. Ensiapuryhmä. Kriisinhallintakeskuksen harkat! Maalihenkilönä oleminen. Pelastusopiston harjoituspotilaspäivät. Jumalan antamat erikoiset kokemukset.

Kun kokee kaiken tapahtuvan seikkailuksi, elää hyvin jännittävää elämää.