Lähdemme reissuun Helsingistä torstaina 16.7. Lento AirBerlin-koneella kestää kaksi tuntia - ja jännittää jo kovasti, iik!

Majoitummme paikkaan nimeltä CVJM-Jugendgästehaus Berlin. Ensimmäisenä iltana tutustumme kaupunkiin kävellen. Näemme mm. Keisari Wilhemin muistokirkon, joka raunioitui pommituksissa ja joka jätettiin osin rauniokirkoksi. Lähellä on eläintarha, jonka elefanttikoristeiset portit ovat komeat. Knut-jääkarhu elää ymmärtääkseni vieläkin täällä.

Seuraavana päivänä meillä on aamusta kuoroharjoitukset, joiden jälkeen lähdemme taas kävellen kaupungille. Menemme vanhaan keskustaan ja entisille muurin alueille, joiden paikalla on mm. juutalaisten joukkotuhon muistomerkki. Berliinin symboli on Brandenburgin portti ja sen vieressä on valtiopäivätalo valtavine näköalakupoleineen. Iltapäivällä käymme jokiristeilyllä. Illan jokainen saa viettää vapaasti. Tarjolla on aivan mitä haluaa. Minä itse aion mennä eläintarhaan, koska en päässyt sinne viime vuonna!

Lauantaina on vuorossa Wittenberg, jossa Luther eli. Hän tai hänen Katharina-vaimonsa tulee meille oppaaksi ;-) Nyt on muuten menossa Lutherin vuosikymmen, koska "pian" on reformaation 500-vuotisjuhla. Iltapäivällä syömme Linnankellarissa. Iltaohjelmana on musiikkia Berliinissä: eräs vaihtoehto ovat urkuvesper ja sen jälkeen filippiiniläisen kamarikuoron konsertti.

Sunnuntaina laulamme jumalanpalveluksessa ja iltapäivällä tutustumme synagoogaan. Ja maanantai meneekin taas lentokentällä.