Kävin äidin kaverina päiväseltään Helsingissä. Liput piti käydä ostamassa etukäteen rautatieasemalta kaupungista, mutta saimmepahan syyn käydä uudella, isolla kirpputorilla :) Matka-aamuna läksimme olevinaan aikaisin (puoli viideltä piti olla lähdössä), mutta silti aika jotenkin kului niin, että juoksimme paniikissa sisään viiden jälkeen lähtevään junaan. Lopulta olimme aika sopivasti paikalla, mutta ensi kerralla kyllä kotoa lähdön sietää tapahtua vielä aikaisemmin!

Yritin nukkua, mutta en onnistunut. Äitiä ei väsyttänyt lainkaan: itse asiassa oli hänen aivan normaali ylösnousuaikansa. Vain silloin, kun hän otti virkkuutyön käteensä, simät meinasivat ruveta sulkeutumaan :D Se ei kestänyt kauaa, joten loppumatkan virkkasimme yhdessä kirjanmerkkejä.

Meillä oli matkalle kolme tavoitetta. Ne olivat Valtterin kirpputori, kasvitieteellinen puutarha sekä viimeisenä tärkein: tavata Veli1. Päivän iloksi muodostui se, että tapasimme myös yllätysvieraan. Kiitos hänelle, meistä tuntui tosi hyvältä.

Ihan aamusta kävimme Sinellissä, kun se oli melkein matkan varrella... En voinut vastustaa!

Kaiken kaikkiaan päivä sujui hyvin. minä nautin siitä, että sain olla taas Helsingissä, joka on aika jännittävä paikka näin maalaiselle. Käytimme raitiovaunua ja minä kuljin nenä kiinni reittikartassa. Kasvitieteellisessä puutarhassa oli tarkoitus istua ja rentoutua. Sen aidan takana oli kuitenkin (kai) Tuska-festivaali, joten rentoutumiselle piti vain nauraa :D Yllä vaahtera, jonka kokoisia ei kotona tapaa. Kateeksi käy :(

Ruusupenkin kaunein (äidin mielestä)

Kummallinen lähde

Lummehuone

Kiehtova Welwitschia, joka mainitaan kirjoissa maailman pitkäikäisimpänä kasvina. Se on näköjään myös elävä fossiilli. Kiehtova, todella.