Tänäänkin puhuttiin Espanjan matkasta. Ihmiset ovat iloisia puolestani. Ahkeroin asioita, jotka pitää tehdä ennen lähtöä. Ostin matkavakuutuksen ja valitsin kirjat, joita vien mennessäni suomalaiseen kirjastoon. Matkalaukun pakkaamista pitäisi kokeilla. Rinkka olisi mukavampi, mutta matkalaukkuun taitaa mahtua enemmän.

Odotan meren ääntä ja simpukoiden keräämistä. Odotan puroa, jossa elää kilpikonnia. Odotan myös, että saan nähdä sen valon, josta minulle on kerrottu.

Lähden siis kahden viikon päästä Fuengirolaan ja viivyn siellä peräti kolme viikkoa. Palatessani tuon samalla Suomeen koiran, joka on pelastettu huonolta kohtelulta tai kodittomuudelta espanjalaiselle koiratarhalle. Ei, en ota itse hoitokoiraa, vaan sen ottaa huomaansa joku toinen. Minä vain tuon sen rajan yli. Nämä koirat ovat tarhalla kuntoon hoidettuja, leikattuja, kaikki suomalaiset säännökset täyttäviä ja huolella luovutettavaksi valittuja. Koiraa tulee vastaan Helsinkiin sen ostanut uusi omistaja tai henkilö, joka ottaa koiran hoitoonsa, kunnes sille löydetään pysyvä koti Suomesta.

Haluaisin tuoda mukanani myös kaikki simpukankuoret, joita löydän rannalta, mutta se ei taida ihan onnistua...

Muuten, jos etsit tarjoushintaisia bussilippuja, käy eri bussiyhtiöiden omilla sivuilla. Menen Helsinkiin linja-autolla, joka on yövuoro ja joka ajaa suoraan lentokentälle. Löysin siihen sattumalta tosi halvan lipun. Huomasin, että Matkahuollon aikatauluhaussa tarjoushinta ei näkynyt!