Pallastunturilla käynnin jälkeen meillä olin vapaa ilta ja kuorolaiset halusivat ajella jossakin. Kuljettaja ehdotti, että kiertäisimme Ylläksen maisematien. Sitä ei ollut olemassa vielä edellisellä reissullamme. Tämänkin tien varressa oli näköalapaikka, mutta parhaiten mieleen jäi Ylläsjärvi, joka oli tunturin toisella puolella. Sen nähtyäni tajusin arvostaa sitä, että Äkäslompolo on haluttu säilyttää kylän näköisenä eikä sinne ole sallittu rakentaa kerrostaloja! Ylläsjärven puolella meitä oli vastassa modernin näköinen hiihtokeskus kerrostaloineen, jotka eivät ollenkaan sopineet luonnon keskelle. Onneksi oli olemassa Äkäslompolo meitä varten! Siellä oli sentään vain kammottavan näkoinen Jounin kauppa, joka oli kuin suuresta kaupungista paikalle sellaisenaan lennätetty. Miksi ihmeessä kaupoista pitää tehdä joka puolella saman näköisiä?!! Pikkukyliin pitäisi tehdä sinne sopiva kauppa eikä kammottava kaupunkilaitos!

Kotimatkalla kiersimme kiertoliittymän kahteen-kolmeen kertaan ja saimme metsässä patikoivat naiset nauramaan. Osa porukasta halusi jäädä illaksi karaokebaariin tai muualle ihmisten ilmoille, mutta loput tulivat majapaikkaan ja sen jälkeen viettämään iltaa mökkiin, jossa minä asuin. Meillä oli varmaan paikan hienoin kämppä: 6-8 hengen viimeisen päälle varustettu mökki, jossa riitti tilaa illanistujaisiin. Minä asuin parvella toisen kuorolaisen kanssa ja meillä oli oma pikku parveke. Tänäkin iltana ulkona leimusivat värittömät revontulet.

   Vieraat toivat meille jokaiselle kukkia tullessaan :D

Meidän mökissämme vietettiin myös seuraavan illan istujaiset, joissa muistettiin tavan mukaan oppaita, kuskeja ym. vastuunkantajia. Juhlimme myös yksiä jos toisiakin merkkipäiviä ja lauloimme. Kanttori opetti Karjalaisen kiitoslaulun, jonka päätimme laulaa seuraavana päivänä emännille.

Illan päätteksi ulkona tuntui olevan lähes pakkanen ja minä nappasin iltalääkkeet kahteen kertaan. Pölvästi mikä pölvästi . Minulla ei ollut lääkepakkauksia mukana, joten soitin masennus- ja ahdistuslääkkeen takia apteekin päivystykseen. Arvelin, että tiedänpähän, jos on jotain outoa odotettavissa. Ei tapahtunut mitään, olipahan vain vähän "hönttä" olo aamulla.